Nieuws uit de BR

Op woensdag 6 juli vergaderde de Bewonersraad. Wat is hier besproken?

Organisatie Bewonersraad

  • Er zijn deze vergadering 4 personen extra aanwezig. Allen hebben interesse om Torenvertegenwoordiger te worden. Afgesproken wordt dat deze personen als aspirant torenvertegenwoordigers de komende BR vergaderingen zullen bijwonen en dat voorafgaand aan de najaars ALV de BR een korte evaluatie met deze aspirant Torenvertegenwoordigers zal houden.
  • De nieuwe voorzitter van de BR en de VVE heeft kennisgemaakt met het bestuur van Gouden Leeuw.
  • De voorzitter is bereikbaar via voorzitter@vvegroenhoven.nl.

Genomen besluiten

  • De BR spreekt zich ervoor uit dat de administratief beheerder Rappange tussentijds, en zo snel mogelijk – als het kan per 1 augustus – het voorschot op de stookkosten verder verhoogt. Dit niet doen zou leiden tot onaanvaardbare naheffingen aan het einde van het jaar. De Bewonersraad acht het niet nodig hier van tevoren een extra ALV voor uit te schrijven; afgelopen ALV werd de wens tot verhoging immers nadrukkelijk geagendeerd door de aanwezige eigenaren. Het is bovendien geen inhoudelijke maar enkel een administratieve wijziging. Het voorschot stookkosten staat los van de exploitatie servicekosten. Dit is terug te vinden in de jaarstukken. Wel vindt de BR het belangrijk dat Rappange alle eigenaren duidelijk en tijdig informeert over deze stap. Rappange zal dan ook alle eigenaren hiervan op de hoogte stellen middels een brief. (zie ook onderaan deze pagina)
  • Zowel met oog op verduurzaming als op stijgende kosten voor onderhoud zal de vraag zich in de (nabije) toekomst gaan opdringen of we niet een lening moeten aangaan voor investeringen in het gebouw. Voordat we daarover besluiten is het slim na te denken over de voor- en nadelen ervan. Deze vergadering wordt het voorstel aangenomen om de FC te vragen zich te buigen over de eventuele risico’s daarvan, met name ook met betrekking tot het aangaan van een hypotheek voor nieuwe potentiële eigenaren.

De eerstvolgende vergadering is woensdag 7 september.