Live by the rule #2

De maandelijkse regel uit het Huishoudelijk Reglement.

Dit keer behandelen we de nieuwe regel in het HR met een verwijzing naar het Reglement van Splitsing.

Algemeen, Artikel 4 (nieuw)
Bij het optreden van storingen in uw appartement die schadelijke gevolgen kunnen hebben voor
naburige appartementen of het gebouw als zodanig, dient u dit onmiddellijk te melden bij de
storingsdienst van de beheerder, zoals ook bepaald in artikel 6 lid 4 van het Reglement van
Splitsing. Overige storingen kunt u te allen tijde melden bij de beheerder.

Jippie je bent bevoegd om de wereld te redden. Maar hier gaat het natuurlijk om het complex Groenhoven en zijn bewoners. Het positieve volgende staat in het Reglement van Splitsing, artikel 6, lid 4: “Iedere eigenaar of gebruiker is te allen tijde bevoegd tot het nemen van maatregelen, die strekken tot het afwenden van een voor de gemeenschappelijke gedeelten of gemeenschappelijke zaken onmiddellijk dreigend gevaar. Hij is alsdan verplicht de administrateur onmiddellijk te waarschuwen. “

Het doel van deze regel is om bewoners eraan te herinneren dat men bij constatering van een potentieel gevaarlijk probleem in het appartement of het complex dit zeker moet melden bij de beheerder, ook wel administrateur genoemd. Potentieel gevaarlijke problemen zijn bijvoorbeeld lekkages, kortsluiting, betonrot, loszittende oude schuiframen en vergeet vooral die houtrot op de balkonbalk niet. Helaas zou het nalaten van het melden van een potentieel gevaar ook gevolgen kunnen hebben voor de verzekering. Als het was gemeld had het voorkomen kunnen worden.

Stel je voor dat die houten balk op het balkon al veel te lang niet gebeitst is door de eigenaar. De balk is gemaakt van hout en zal na 50 jaar best wel eens goed kunnen gaan rotten. Vooral wanneer de eigenaar verzuimt de balkonbalk te onderhouden zoals is voorgeschreven in het HR en het voor eigen ogen ziet gebeuren. Wie is dan verantwoordelijk als de balk breekt, valt en vervolgens slachtoffers of schade maakt?

Dus denk eraan. Constateer je potentieel gevaarlijke schade of een probleem in je appartement of in het complex. Onderneem actie, meld het onmiddellijk bij de huismeester of de beheerder.

Voor de verzekering en de veiligheid.