Nieuwe besparende verlichting

De gangen bij de bergingsruimtes zijn in enkele torens inmiddels voorzien van nieuwe besparende LED verlichting. Er is gekozen voor verlichting die reageert op beweging. In rust staat de lamp op een waakstand en hij zal bij detectie van beweging feller gaan schijnen. De verwachting is dat dit een flinke besparing in de energiekosten zal geven.

De eerste torens zijn in december voorzien van deze nieuwe verlichting. In 2023 zal de verlichting van de resterende torens worden aangepakt.

De betreffende ruimtes zijn een gedeelte van het complex waar het licht altijd brandt maar de bezoekfrequentie laag is. Het licht staat in de bergingsruimte continue aan, ook wanneer er niemand is. Met een bewegingssensor kunnen lampen reageren op beweging. Bij binnenkomst zal dan de lamp feller gaan schijnen. In de ruststand zal de lamp in een lagere waakstand gaan en op die manier minder stroom verbruiken. Hiermee is het weer wat moderner en zuiniger geworden in Groenhoven!

Er zijn vierkante lampen geplaatst op de plafonds en de wanden. Daarnaast zijn enkele lange armaturen ook voorzien van een nieuwe versie met energiebesparende LED. Het oogt allemaal nieuw, schoon en modern.

Sommige lampen zullen alleen gaan branden wanneer het buiten donker wordt. De geïnstalleerde lampen reageren in dat geval op de de hoeveelheid licht in de ruimte.

Het zal even wennen zijn dat de lampen vanzelf voor je oplichten en gaan dimmen als je je berging bent ingelopen. Blijf dus bewegen om het licht aan te houden!

Meld problemen met de verlichting bij de huismeester, aan de afstelling kan mogelijk nog wat gesleuteld worden.