Kort Verslag Bijzondere Ledenvergadering Groenhoven, 28 september 2022

Na het vaststellen van de agenda was er gelegenheid om de punten van de agenda te behandelen.
Er waren en zijn nog steeds veel vragen. De aangeleverde informatie was ontoereikend en niet duidelijk, geen transparantie.
Een belangrijke terugkerende vraag was of het Reglement van Splitsing niet aangepast kan worden, in verband met de “oneerlijke” verdeling van de kosten. De splitsingsakte kan alleen gewijzigd worden als 80% van de eigenaren aanwezig is op de vergadering én instemt met de wijziging.

Ook is door de aanwezigen nadrukkelijk de wens uit gesproken om zo snel mogelijk warmwater meters aan te brengen. Een eerlijke verdeling leidt tot een ander bedrag op de afrekening. Het mogelijk is om meters te plaatsen, zodat de grootgebruikers betalen voor hun gebruik en er wordt voorgesteld daarop te focussen.

De volgende afspraken worden gemaakt:

  • Maandelijks worden de gaskosten, dus de facturen, op het portaal gezet
  • De berekening die ten grondslag ligt aan de verhoging met €150/€75 wordt op het portaal gezet. Dit betreft de berekening die is vergeleken met de berekening van TC in de BR
  • Maandelijks wordt er een verzamelstaat op portaal gezet. Op de ALV zal voortaan worden geagendeerd wanneer het bestuur een verhoging van het voorschot verwarmingskosten nodig acht
  • Het overzicht dat nu tot en met september is gemaakt zal maandelijks aangevuld op het portaal
  • Het verbruiksoverzicht wordt maandelijks aangevuld op het portaal
  • Er wordt uitgezocht uit of Ista het verbruik tot een bepaalde maand per appartement kan aanleveren, zodat dit op het portaal geplaatst kan worden
  • Voor de volgende vergadering worden concrete plannen voor aanpak geagendeerd in het belang van alle eigenaren

De commissie verduurzaming wordt opgeroepen zo snel mogelijk met voorstellen te komen om de maandlasten te stabiliseren en de stijgende lijn af te vlakken, bijvoorbeeld door een andere warmtebron te kiezen. Ook de isolatie van de woningen en het gebouw moet aangepakt worden.

Gevraagd wordt of ESA een schriftelijke update op het portaal kan plaatsen en vraagt het bestuur een mondelinge update als eerste punt te agenderen voor de ALV in devember.

Een uitgebreid verslag van deze vergadering krijgt u binnenkort toegestuurd door Poelwijck Sweers.