Algemene Leden Vergadering 11 januari 2023

De najaarsvergadering van 2022 zal plaatsvinden in januari 2023. De verwachting was dat de vergadering op 7 december zou gaan plaatsvinden. Er is echter gekozen om deze najaarsvergadering uit te stellen tot 11 januari 2023.

De oorzaak van dit uitstel is de onzekerheid over de gasprijs en de compensatie daarvoor. Het energieplafond welke per 1 januari 2023 ingaat zou misschien niet gelden voor blokverwarming wat bij Groenhoven wordt gebruikt. Het gascontract is per twee torens afgesloten en niet per eigenaar. Daarvoor zou het verbruik van het contract te hoog zijn en buiten de regeling vallen. Het is nog steeds onduidelijkheid hoe de Nederlandse regering de eigenaren met blokverwarming zal gaan compenseren.

Op de vergadering van 11 januari 2023 zullen de eigenaren de nieuwe begroting voor 2023 moeten goedkeuren. Met hopelijk dan een compensatieregeling erin verwerkt.

Verder zal de voortgang van de verduurzaming van Groenhoven ter sprake komen. Het door de ALV aangestelde adviesbureau Energie Sprong Alliantie heeft het afgelopen jaar veel onderzoek gedaan naar de huidige staat van het grote complex Groenhoven en wat er allemaal verduurzaamt zou kunnen of moet worden.

Eigenaren zijn welkom op 11 januari 2022 om 20:00 uur in de grote zaal van Het Collectief Groenhoven 650, inclusief consumptie. De stukken kunnen binnenkort op het portaal worden geraadpleegd.