Live by the rule #3

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is INF_S-150x150.gif

De maandelijkse regel uit het Huishoudelijk Reglement.

Schoon houden van gemeenschappelijke ruimtes, Artikel 8a
Voor ander vuil geldt het volgende:
a. Grof c.q. groot vuil wordt opgehaald op woensdagochtend. Het grof vuil kan vanaf dinsdag 20.00 uur tot aan het moment van ophalen worden gedeponeerd op de plek die daartoe bestemd is.
Na het ophalen dient u te wachten tot de week erna om weer opnieuw vuil te deponeren. Als u
puin wilt afvoeren, dient u dit naar de milieustraat te brengen.

Gelukkig is dit veranderd. Vroeger stond er dat je elke keer als je die kapotte spullen bij het grofvuil wilde zetten, dat je dat moest melden bij de huismeester. Zelfs die lelijke bloempot. Of die kapotte kapstok die ooit nog van je overleden tante had gekregen. Dat melden bleek niet te werken, veel mensen melden het niet en de handhaving liet te wensen over. Dus is de suggestie om het altijd te melden weggehaald.

Echter, de regels over het grof vuil komen vanuit de gemeente die er ook boetes voor uit kan delen. Bewoners van Groenhoven mogen van de gemeente vanaf dinsdag 20:00 uur tot woensdag 07:00 het grofvuil deponeren. Dus laten we ons aan die tijden houden wanneer de oude bank of koelkast langs de weg wordt gezet. Overigens bedoelen we met grof vuil niet de hele keuken, want dat is sloop afval. Daar moet je even de moeite voor nemen om een containertje te huren of het zelf naar de stort te brengen.