Vragen aan de Bewonersraad + antwoorden

Afgelopen vergadering zijn de volgende vragen gesteld aan de bewonersraad. De antwoorden staan er in blauw onder.

  1. Zit er in het schuine tussenwandje in de alkoof waarachter de leiding loopt asbest?
    Dit zat er van oorsprong zeker in. In geringe mate, Bij meeste personen is dit inmiddels weggehaald. Bij Rappange is niet geregistreerd bij welke appartementen dit is gebeurd en bij welke niet. Dit valt het beste na te vragen bij de vorige eigenaar.

  2. Is het noodzakelijk om dit wandje te allen tijden vrij toegankelijk te houden voor de loodgieter?
    Het is wel handig maar niet verplicht. Als een loodgieter komt en het wandje is dicht getimmerd, moet het eerst open gebroken worden.

  3. Het onderhoud van de balkonranden: wie betaalt de vervanging van rotte balken? Wie bepaalt wanneer een balk vervangen moet worden?
    Mensen zijn zelf verplicht hun balkonbalken te onderhouden. Als ondanks dit de balken op enig moment zo verrot zijn dat het een onverantwoorde situatie oplevert zal de VvE de balkonbalken vervangen. Dit wordt bepaald en betaald door de VvE.

  4. Staat het eigenaren vrij om op eigen initiatief de pui te vervangen? En kan dat dan uitgevoerd kan worden door een aannemer van eigen keuze?
    Het vervangen van puien en kozijnen is per definitie iets dat gebeurt op initiatief van de eigenaar. Wel moet de eigenaar Rappange om toestemming vragen van tevoren. Mits deze aannemer zich aan de door de VvE bepaalde criteria houdt, kan dit elke aannemer zijn.

  5. De verwarming gaat blijkbaar pas aan op 1 oktober. Is dit besloten door de BR, en wanneer? Er zijn bewoners die last hebben gehad van de koude en dus willen dat de verwarming eerder aangaat of gewoon aanblijft.
    De verwarming gaat aan als er genoeg vraag naar warmte is vanuit de toren. Dit staat dus los van een bepaalde datum. Als er te weinig vraag is vanuit de toren, zullen de vragende eigenaren geen warmte ontvangen. Dat is jammer maar inherent verbonden aan het principe van blokverwarming.