Live by the rule #1

Alle bewoners van Groenhoven hebben zich aan het door hen getekende Huishoudelijk Reglement (HR) te houden, naast de keiharde regels uit het Reglement van Splitsing. Wij zullen u maandelijks kennis laten maken met een specifieke regel uit het HR.

Er zijn zoveel regeltjes. Je ziet door de regels het bos niet meer. Bij de laatste regel ben je de eerste al weer vergeten. Toch is het best wel makkelijk voor veel mensen. De meeste regels volg je al vanuit eigen belang. De andere zijn dan vaak “O ja, wel begrijpelijk”.

Vandaag behandelen wij een opvallende regel die komt uit het nieuwe HR (vastgesteld door de Bewonersraad op 19 januari 2022).

Verbouwingen en klussen, Artikel 21-b (nieuw)
Bij een verbouwing en bij klussen in uw appartement gelden de volgende bepalingen:
b. De huismeester moet voorafgaand geïnformeerd worden.

Je hebt het gekocht, dat prachtige uitzicht. Het appartement zelf kan wel wat meer flair en betere indeling kunnen hebben maar dat nemen we op de koop toe. Bovendien daar kan wat aan gedaan worden. Keuken erin, nieuwe toiletje. Dan de vloer eruit. Dat wordt een mooi nieuw laminaatje met een goede geluidsisolatie zodat ik de onderburen minder hoor en omgekeerd. Bij de plaatsing van het toilet ging het mis. In de veronderstelling dat de hoofdkraan in het 5 kamer appartement de enige was, bleek dat dat niet zo was. Gelukkig was een alerte buurman snel in staat te wijzen naar de plek van de tweede hoofdkraan. Maar het vloertje kon er weer uit. De isolatie onder de vloer heeft best veel water kunnen absorberen dus de schade voor de onderburen viel mee.

Achteraf blijkt dat ene regeltje best wel handig en begrijpelijk te zijn. Het idee om verbouwingen en klussen te melden kan een hoop gedoe schelen. De kennis van de huismeester voorkomt voorvallen zoals hierboven beschreven. De huismeester weet alles over de hoofdkranen leidingen, putjes, verwarmingen. Waar mag je niet boren en hoe diep maximaal. Verzekeringstechnisch zal het ook wel een puntje kunnen wezen voor de opstalverzekering. Dus doe het gewoon even.

Dus neem contact op met de huismeester of de beheerder wanneer je een nieuwe keuken, vloer, badkamer of wc gaat plaatsen. Mail: huismeester@vvegroenhoven.nl. Voor de veiligheid en het huishouden.

Een binnenshuis verfklusje behoort niet tot deze meldplicht, maar dat is logisch toch?