Waarschuwing voor drugs(gebruik) in de buurt

Voor wie z’n kop niet in het zand steekt: ook in onze buurt komt drugsgebruik voor met de daarbij behorende risico’s en criminaliteit. Wees daar alert op.

De afgelopen tijd zijn er een aantal keer lege injectiespuiten op straat aangetroffen. Waarschuw kinderen dat ze voorzichtig spelen en zeg dat ze geen naalden moeten oppakken. Indien iemand zich toch prikt, laat de wond goed bloeden en bel meteen de huisarts of de GGD voor advies. Indien naalden aangetroffen worden kun je de politie of de gemeentelijke reinigingsdienst bellen om deze op te ruimen zodat je zelf geen risico loopt je te prikken. (Zie ook Jellinek.nl)

Om diefstal en inbraak tegen te gaan is het van belang dat alleen bewoners toegang krijgen tot de woontorens. Laat geen onbekenden meelopen naar binnen. Indien ze zeggen dat ze bij iemand een afspraak hebben, laat ze aanbellen en sluit de deur achter je. Ook mensen in een bouwvakkers- of loodgietersoutfit zijn niet altijd wie ze lijken te zijn!

Indien je louche figuren rond ziet hangen kun je altijd de politie bellen via 0900-8844. Het is niet altijd slim om drugsgebruikers zelf aan te spreken. Onder invloed kunnen mensen agressief zijn en geweld gebruiken.

Bij twijfel over wietplantages of andere ondergrondse handel kun je in eerste instantie contact opnemen met Stan (huismeester) en/of de torenvertegenwoordigers. Vaak weten zij van eventuele verbouwingen of kennen zij de bewoners/eigenaars.

Overlast Hazelaarstraat in Woerden is weer helemaal terug' | Woerden | AD.nl
Een plaatje van een heroinespuit ter herkenning. Dit exemplaar is niet recent bij Groenhoven gezien.