Glasvezel op Groenhoven

Straks is Groenhoven ook aan de beurt om aangesloten te worden aan het landelijk glasvezelnetwerk. Alle bewoners in Groenhoven hebben al een brief ontvangen met de aankondiging dat de aanleg van het netwerk in Zuidoost is gestart in mei 2022. Dit betekent niet dat er deze maand al een verbinding met Groenhoven is gemaakt met het netwerk. De aanleg staat gepland tot februari 2023. Waarschijnlijk is Groenhoven in het 4e kwartaal 2022 aan de beurt.

Alle appartementen krijgen een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk. Ongeacht of er wel of geen abonnement wordt afgesloten voor diensten als internet en televisie. De VVE moet hiervoor wel zijn toestemming geven. Dit zal op de algemene ledenvergadering worden besproken. Op de website van de glasvezelnetwerk beheerder Open Dutch Fiber is beschreven wat dat allemaal betekent voor VVE Groenhoven.

Voor het netwerk is er gestart met het plaatsen van wijkcentrales. Deze komt voor het netwerk in de G buurt bij de Elisabeth Samsonstraat te staan. In het Professor Joop van Stigtpark zullen enkel graafwerkzaamheden plaatsvinden voor de aanleg van de kabels naar de verschillende torens. Om ook tot de bovenste etages een aansluiting te kunnen realiseren is de medewerking van alle bewoners is vereist. De kabel zal immers eerst door de onderste etages getrokken moeten worden om de bovenste etage te kunnen bereiken. Als het zover is maar je kan zelf niet, zorg er dan voor dat iemand anders zoals de buren of de huismeester toegang kan verlenen.

Wanneer het netwerk is aangelegd in het complex Groenhoven, is het mogelijk gebruik te maken van de diensten van een provider. Welke providers zijn diensten op dit netwerk aan gaan bieden is afhankelijk van welke providers het netwerk gaan huren.

Lees ook meer op de website van Appartement en Eigenaar: Glasvezel in uw appartementencomplex | Appartement & Eigenaar

Glasvezel de supersnelle communicatie