Fietsen opschoonactie Toren 7

Volgens het huishoudelijk reglement van de VVE Groenhoven is het niet toegestaan om fietsen te plaatsen in de boxgangen van de torens. Plaatsing van fietsen in de boxgang brengt de nodige gevaren met zich mee in geval van brand. De toegankelijkheid van de boxen wordt er eveneens door beperkt.

De boxgang in T7 voor de ontruiming

In toren 7 was al aangekondigd dat er om die reden fietsen verwijderd zouden worden uit de boxgang. Fietsen kunnen binnen in een box of collectieve berging worden gestald. Buiten kunnen de fietsen in de fietsenrekken worden geplaatst. In sommige torens word een klein fietsenrek gedoogd maar in toren 7 was het wel heel bont geworden. Er stonden in totaal 25 fietsen geparkeerd voor deuren van boxen, zelfs op elkaar gestapeld tegen de muur.
Op 10 februari zijn de fietsen verwijderd uit de boxgang. Hierbij is er beoordeeld of de fietsen nog recent gebruikt leken (dus zonder lekke band, spinnenwebben of krom stuur). Uiteindelijk bleef er maar één fiets staan.

De boxgang in T7 na de ontruiming

Het resultaat mag er zijn. Het is nu zoals het zou moeten zijn: veilig en overzichtelijk. De eigenaren van de boxen kunnen er ook weer makkelijk bij.

Tot dertien weken na de datum van de ontruiming kan een eigenaar zijn weggehaalde fiets nog terugvragen via de huismeester. Daarna worden de fietsen afgevoerd.