‘Brandbrief’

Het is weer zomer! De meesten zullen het balkon weer optimaal gebruiken, niet om te barbecueën uiteraard, dat is immers, net als vuurkorven, op de balkons niet toegestaan.

Gebruik van het balkon nodigt uit tot het plaatsen van meubels/planten tegen de scheidingswand. Nu bevindt zich tussen de aangrenzende balkons ook een incompleet tussenschot. Dit schot is met opzet niet heel stevig en dient er voor dat iemand bij brand er doorheen kan breken om zo over te steken naar de buren. Het is uw verantwoordelijkheid om deze vluchtweg toegankelijk te houden. Werp dus geen hindernissen op! Denk aan uw buren en vraag hen om ook aan u te denken.

Een stukje fietsen is met dit mooie weer ook een fijn tijdverdrijf. Besef wel dat elektrische fietsen niet met accu in de gemeenschappelijke berging gestald mogen worden. Als accu’s in brand vliegen dan zijn ze vrijwel niet te blussen en ontbranden ze vaak weer spontaan. Dit is levensgevaarlijk! Dit is ook de reden dat elektrische scooters niet in de gemeenschappelijke berging mogen staan. Gewone scooters, motorfietsen of motoren zijn ook niet toegestaan in de gemeenschappelijke berging aangezien de motor erg heet kan zijn. Uiteraard kunt u uw (elektrische) fiets of scooter ook niet op de opgang kwijt, dat belemmert de vluchtweg. Zet ze daarom in uw appartement, in een stalling buiten, of in de parkeergarage. In het geval dat u een persoonlijke berging heeft en daar een elektrische fiets, scooter of scootmobiel wilt plaatsen dan dient de berging zo aangepast te worden dat een eventuele brand ingeperkt wordt. Neem hiervoor contact op met de huismeester en de bewonersraad. Als je de accu los mee naar de woning kan nemen, is er natuurlijk geen probleem.