Bewonersraad Maart 2021

  • Op deze tweede online vergadering van 2021 is wederom de monumentenstatus besproken en, met het oog op de naderende deadline, een (voorlopige) zienswijze richting de gemeente vastgelegd. Deze zienswijze is mede tot stand gekomen op basis van een peiling bij eigenaren van afgelopen december.
  • Verder zijn de zogenaamde ‘vluchtschotten’ besproken: op elk balkon zitten lage schotten tussen de balkonbalk en de regenpijp. Deze zijn zo laag om een vluchtroute te kunnen zijn naar het balkon van de buren in geval van brand. Er is een inventarisatie geweest van welke eigenaren het tussenschot hebben verhoogd of het geheel hebben afgesloten. Deze eigenaren zullen worden gewezen op het feit dat het een vereiste vluchtroute moet zijn.
  • De Commissie Wonen heeft het verlichtingsplan voor het complex verder uitgewerkt. Er wordt toestemming gegeven om de de laatste punten uit te voeren. Er zullen buiten op de begane grond boven de deuren nieuwe armaturen geplaatst worden zodat dan bijna alle verlichting in LED zal zijn uitgevoerd. De BR gaat navragen bij de gemeente of hier in het vervolg vergunningen voor moeten worden aangevraagd.
  • De BR is gemaild met de vraag of de VVE, namens de eigenaren die nu bezig zijn met het vervangen van hun puien en kozijnen, hiervoor een vergunning aan wil vragen bij de gemeente omdat dit tijd en kosten scheelt.
    Tijdens de vergadering kwam echter naar voren dat, omdat dit een besluit zou zijn dat slechts voor een klein aantal bewoners voordeel biedt, een dergelijke actie instemming van de ALV behoeft. Het voorstel wordt daarom nu niet aangenomen.
  • Er is tot slot besloten de loopstraat als proef wat minder frequent nat te schrobben zodat in plaats daarvan de vuilcontainers en bergingsruimten regelmatig een beurt kunnen krijgen. Door deze verschuiving worden er nu geen extra kosten gemaakt. Mocht dit schoonmaakschema bevallen dan kan in de toekomst besloten worden tot nieuwe contractafspraken over de schoonmaakinstructie.