Begroting 2022 – verhoging van de servicekosten

Op de agenda van de komende ALV (15 december) staat de begroting voor volgend jaar centraal. Deze is nu al te vinden op het webportaal, net als een verslag van de financiele commissie over deze begroting. Tijdens de ALV zal de financiële commissie ook een presentatie geven en aanbevelingen doen aan de ALV.

Relevant, en niet geheel onverwacht, is dat de servicekosten verder zullen stijgen. Dit komt uiteraard voor een groot deel door het wereldwijd stijgen van de gasprijs. De overheid heeft aangekondigd een compensatieregeling te maken, maar hoe deze uitvalt voor VVE’s, en VVE Groenhoven in het bijzonder, is nu nog onzeker. Tegelijk zijn er de komende jaren nieuwe investeringen nodig. Deze zullen duurder uitvallen dan eerder begroot in het MJOP. Daarbij komt dat afgelopen jaren al enkele forse investeringen zijn gedaan, waardoor nu precies het verkeerde moment is om gebruik te maken van buffers. Die moeten we eerst weer opbouwen komende jaren. Vandaar dat er nu weinig anders opzit dan de servicekosten (tijdelijk?) te verhogen. Geluk bij een ongeluk is dat vorig jaar de warmteketels zijn vervangen, wat aanzienlijk scheelt in de stookkosten. Hopelijk verzacht die wetenschap de pijn enigszins.

Mocht u zelf iets willen doen om de servicekosten niet nóg verder te laten stijgen:

  • Neem deel in een commissie want alles wat we als bewoners zelf kunnen doen, hoeft niet aan externe partijen te worden betaald.
  • Probeer uw hal en woonomgeving in het algemeen netjes en schoon te houden. Dat scheelt weer extra schoonmaakkosten, nu en in de toekomst.
  • Check of uw balkonbalken nog in goede staat verkeren. Mits goed onderhouden kunnen deze balken nog super lang meegaan. Op het moment dat ze vroegtijds vervangen moeten worden, kost dit de VVE geld.