Fietswrakken

Het aantal geparkeerde fietsen rondom Groenhoven is de laatste tien jaar flink gestegen. De Bewonersraad heeft de gemeente gevraagd om extra fietsenstallingen maar dit laat nog even op zich wachten. Er zijn ook vergeten of kapotte fietsen die toch blijven staan. De gemeente heeft onlangs een ronde gemaakt als start van de verwijdering hiervan. (De gemeente doet dit op basis van artikel 4.27 Algemene Plaatselijke Verordening Amsterdam.)

Vanuit de Bewonersraad willen wij benadrukken dat de ruimte voor fietsen steeds krapper wordt en dat het zonde is als schaarse ruimte wordt ingenomen door ongebruikte fietsen. Dus als jouw fiets kapot is of niet (meer) gebruikt wordt: repareer deze of verwijder hem! Dit geldt overigens ook voor fietsen in het gebouw: de bergingen lopen vol en in de boxgangen ontstaan gevaarlijke situaties door fietsen die vluchtroutes blokkeren. Als BR gaan wij met dat laatste ook binnenkort aan de slag – wees dus gewaarschuwd….

Is je fiets verwijderd, dan kan je deze wellicht terug vinden bij het fietsdepot https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/fiets/fietsdepot/.

Bezoekers

004867
Views This Year : 870